Ansvarlig møbelproduktion - lokalt, digitalt og bevidst materialevalg
ChipChop

Ansvarlig Møbelproduktion

Hos ChipChop vil vi være en del af den grønne omstilling. Vi arbejder vi med at producere møbler på en ansvarlig måde, med hensyntagen til miljøet og vores lokalsamfund. Selve vores forretningsmodel er baseret på on demand produktion, lokalt og med materialer af høj kvalitet.

ChipChop reoler holder hele livet

Først og fremmest er det en hjertesag for os at lave reoler for livet, og for os er kvalitet og holdbarhed essentielle dele af en ansvarlig møbelproduktion. Vi laver speciallavede reoler i holdbare materialer af høj kvalitet, og fordi vi ikke maler vores reoler, kan de skilles ad, samles på nye måder og stadig forblive pæne tilværelsen igennem.

Ansvarlig Møbelproduktion

Lokalt producerede møbler

Vi producerer dine specialdesignede møbler lokalt på vores værksted i Københavns Sydhavn. På den måde er vi med til at sikre danske arbejdspladser og lærlingepladser og minimerer CO2-udledningen ved transport mest muligt fordi vi ikke transporterer vores produkter på tværs af landegrænser. På sigt har vi visioner om at udlede endnu mindre CO2 ved at producere vores reoler på mål i samarbejde med lokale værksteder over hele landet. Endnu en måde hvorved vi forsøger at udlede mindst muligt CO2 ved transport, er at levere vores webshop ordrer som flatpacks, hvilket gør at vi kan have endnu flere ordrer med i en transport. Vi sikrer os også at samle så mange ordrer som muligt i leverancerne, for at undgå at køre unødige kilometer.

Lokalt producerede møbler

FSC certificerede materialer og minimalt ressourcespild

Størstedelen af vores møbler er produceret i birkefinér og valchromat. Birkefiner er træplader der består af tynde lag finer limet sammen, til et stærkt og ensartet materiale som er velegnet til møbelproduktion. Vi har valgt at producere i birkefiner fordi produktionen af finér er kendetegnet ved minimalt ressourcespild, fordi alle dele af træet kan bruges og fordi der bliver produceret store mængder birketræ i Europa, hvilket gør det til et mere ansvarligt valg. Valchromat består af sammenpressede træfibre, hvor blandet bivoks bliver brugt til at binde fibrene sammen. En af fordelene ved valchromat er at man i produktionen kan anvende resttræ, træaffald og udtyndingstræ med en for lille diameter, som gør at det ikke kan anvendes til tømmer, brædder og lignende. Altså er materialet med til at mindske ressourcespild. Fordi en stor del af vores produktion er digitaliseret, kan vi udnytte materialerne fuldt ud og på tværs af ordrer og dermed minimere ressourcespild.

Vi støtter plantning af nye skove

Fordi vi anerkender at vi stadig er med til at belaste miljøet, selvom vi gør hvad vi kan, planter vi et træ for hvert møbel vi sælger. Vi donerer til at plante træer i danske folkeskove, hvor man arbejder for at beskytte drikkevandet, planteliv og dyreliv. Læs mere her.

Vi støtter plantning af nye skove

Digitale muligheder

Vi er meget inspireret af de digitale muligheder for design og produktion og de muligheder denne tilgang giver vores kunder. Vi ser et kæmpe potentiale i at kunne producere kundedesignede møbler on-demand. Samtidig giver de digitale værktøjer os mulighed for at maksimere udnyttelsen af pladerne vi producere møbler af, hvilket resultere i et minimalt resourcespild. De digitale produktionsværktøjer vi bruger er også med til at minimere den manuelle arbejdstid, hvilket gør at vi kan producere vores møbler i Danmark og ikke behøver at sende produktion til andre lande med lavere timeløn. Sidst men ikke mindst er det også de digitale møbelmodeller som gør det muligt at du her hos os kan udvælge dig et møbel og tilpasse det efter dine ønsker og behov og på den måde få det møbel du går og drømmer om.

Digitale muligheder

Designet til at blive skilt ad

Intet varer evigt og derfor er vores møbler fra start designet til at deres liv som møbler en dag skal slutte. Vores møbler samles således med bolte og tværbøsninger som gør det nemt at samle og skille dem ad, ved brug af én unbraco nøgle. Så skal du flytte kan du nemt skrue møblerne fra hinanden og tage dem med dig. Har møblerne ende deres liv kan de enkelt skilles i de forskellige dele og afleveres til genanvendelse.

Designet til at blive skilt ad

+170 glade kunder

Har købt møbler på mål hos ChipChop

Læs hvad vores kunder siger

Gratis fragt

Vi leverer møblerne til din dør

Læs om levering

30 dages returret

30 dage til at blive forelsket i dit nye møbel

Læs mere om din returret

Vi planter et træ for hvert møbel vi sælger

På den måde giver vi tilbage til naturen

Læs mere om hvorfor vi planter træer