Designguide - Vores tips og tricks til at designe dine drømmemøbler
ChipChop

Design dit møbel med vores tips og tricks

Her finder du alle vores tips og tricks til design af dine møbler på mål. Er du f.eks i tvivl om hvilken dybde din reol skal være for at der kan stå en pladespiller i den, eller hvor dybt dit skab skal være for at der kan hænge bøjler i det, eller hvor høj en hylde skal være for at dine LP´er kan stå der? Så klik videre ind på design guide siden. Her giver vi dig alle de tips og tricks vi har til at hjælpe dig med at designe dine møbler på mål.

Design dit møbel med vores tips og tricks

Mål på møblerne

Når du indstiller højde, bredde og dybde i vores møbelgeneratorer så er det altid de ydre mål du indstiller, dvs at indstiller du et møbel til at være 1800 x 900 x 300, så vil de ydre mål på møblet være 180 cm højt, 90 cm bredt og 30 cm dybt. Vores standard materiale er 15 mm birkekrydsfiner, så medmindre du har valgt et andet materiale vil tykkelsen på sider og inddelinger i møblet være 15 eller 1,5 cm. Har du således et møbel hvor et rum er delt i to i højden vil det indre mål for hvert rum være: det halve af højden på møblet minus 22,5 mm (3 plader af, 15 mm delt på to rum)

Mål på møblerne

Plads til Bøger 


Bogreoler eller andre møbler til bøger bliver som regel lavet med en dybde på 30 cm, da det som regel er rigeligt til de fleste bøger. Bøger kommer i mange størrelser og vi kan ikke definere et bestemt mål der passer til alle bøger dine bøger, men mål gerne på de største, de mindste og dem du har flest af, så får du et billede af hvilke størrelser rum du har brug for til din bogsamling.
Med en dybde på 30cm får du en optimeret udnyttelse af pladerne som møblerne bliver produceret af og du får dermed mere møbel for pengene.

Plads til Bøger 


Plads til ringbind

Ringbind er gode til at holde styr på dine papirer og for at få plads til dem i dit møbel skal du som regel regne med at have en hyldehøjde på 35cm samt en dybde på 30cm. Skal ringbindene står bag en låge skal dybden på møblet være 32cm. Ligesom med bøger kan ringbindstørrelser kan variere lidt, så vil du være helt sikker så mål på dem du har derhjemme og tilpas hyldehøjde og dybde efter det. Vær opmærksom på at det er smart at have lidt ekstra luft over ringbindene og ligeledes i dybden.

Plads til ringbind

Plads til anlæg & pladespiller

Skal dit møbel have plads til din pladespiller eller dit anlæg, så vil vi anbefale at det har en dybde på 40cm, her bliver der plads til pladespiller, forstærker og ledningerne bag på dem. En møbeldybde på 40 cm giver en optimeret udnyttelse af pladerne møblet produceres af, så du får mere møbel for pengene.

Plads til anlæg & pladespiller

Fodpaneler

Fodpaneler skal du altid være opmærksom på, vi har forskellige løsninger til montering af vores møbler alt efter om de skal stå gulvet, være hævet over fodpanelerne eller hænge på væggen. Vores sokler er som standard 10cm høje, hvilket passer til at kunne hæve møblet op over de fleste nyere fodpaneler, som gerne måler 6-7 cm i højden. Bor du i en gammel lejlighed eller et gammelt hus har vi også mulighed for at lave soklen 15cm høj, som gerne skulle hæve møblet op over de fleste fodpaneler. 
Vær opmærksom på at måle fodpanelerne i flere steder der hvor dit møbel skal stå, da højden på dem godt kan varierer en hel del, særligt i ældre boliger hvor gulvene har sat sig over tid. Du kan se mere om opmåling af fodpaneler på vores side om opmåling.

Reol, opbevaring, skabe, lakeret birkefinér, grå valchromat

Stuk

Vi synes stuk er flot og er med til at give karakter til en bolig, så vores anbefaling er at du holder dit møbel 2 cm under stukken, for at være sikker på at dit møbel og stukken ikke støder sammen. 
Som altid er det en god idé at måle op til stukken flere steder, der hvor dit møbel skal være da afstanden kan variere. Læs mere om hvordan du måler op på vores side om opmåling.

Stuk

Plads til LP'er

Når vi designer møbler til LP’er regner vi altid med at der skal være mindst 34x34cm for at få plads til dem, selve LP pladen måler 30 cm i diameter, men med cover osv. måler de gerne lidt mere. Regn med at lave dit møbel så der er 34 cm i højden og dybde, på den måde sikre du at der er lidt luft omkring dem.

Reol, opbevaring, integreret dj pult, pladeopbevaring, lakeret birkefiner

Stikkontakter

Vær altid opmærksom på stikkontakter. Hvis der er stikkontakter på den væg hvor dit møbel skal være anbefaler vi at du måler op hvor de sidder, så de ikke kommer i vejen for dit møbel. Du kan se mere om hvordan du måler på vores side om opmåling.

Stikkontakter

Bøjler

For at en bøjle kan hænge i et møbel, skal det som udgangspunkt være minimum 50cm dybt. Er der fronter i møblet skal møblet være minimum 52 cm dybt. Der kan dog være lidt forskel på bøjler, så mål gerne efter på dem du har derhjemme.

Bøjler

+170 glade kunder

Har købt møbler på mål hos ChipChop

Læs hvad vores kunder siger

Gratis fragt

Vi leverer møblerne til din dør

Læs om levering

30 dages returret

30 dage til at blive forelsket i dit nye møbel

Læs mere om din returret

Vi planter et træ for hvert møbel vi sælger

På den måde giver vi tilbage til naturen

Læs mere om hvorfor vi planter træer